Iedere dag
een glimlach

clouds
clouds
clouds

Vakantieprogramma

Planning voor de aankomende vakantieperiode.

Activiteiten zomervakantie.

Dit vakantie programma is onder voorbehoud. De pedagogisch medewerkers van Kiekeboe kunnen ten allertijden het programma aanpassen.

 

Week 1: Heerlijk vakantie!!!

Maandag 17 juli 

We beginnen deze vakantie met het maken van onze eigen Kiekeboe camping. We zetten onze tenten op en pakken onze koffers uit. Ook maken we een groot vliegtuig om mee op reis te gaan en een ijswinkel.. 

Na het harde werken eten we tijdens de lunch heerlijke pannenkoeken. 

De camping blijft de hele week staan zodat we hier iedere dag lekker kunnen spelen. 

Dinsdag 18 juli

In de ochtend gaan we ons eigen vliegtuigje ontwerpen zodat we die daarna kunnen maken. Ook gaan we een koffer beplakken met dingen die je mee op vakantie neemt. 

Niet alleen mensen gaan op vakantie maar ook hun huisdieren. Vandaag gaan we een kijkje nemen bij het dierenpension. 

Woensdag 19 juli

We gaan samen boodschappen doen om daarna fruitspiesjes te gaan maken. 

's Middags gaan we een karaoke optreden voorbereiden. 

Donderdag 20 juli

Deze dag staat in het teken van water. We gaan vandaag allerlei waterspelletjes doen. Op het programma staat o.a. flessenvoetbal en het waterpistolenspel.

Omdat we hier veel honger van krijgen gaan we 's middags lekker BBQ-en. 

Vrijdag 21 juli

Vandaag kunnen je kiezen, je knutselt een leuke slipper die je versiert met allerlei kralen of je maakt een leuke vakantiekijkdoos. 

We sluiten deze 1ste vakantieweek af met een bezoek aan een echte camping "slot Cranendonck." Hier gaan we kijken wat er allemaal te zien is op de camping. 

 

Week 2: Muziek en dans.

Maandag 24 juli

Vandaag gaan we onze eigen BSO band oprichten, we maken allerlei muziekinstrumenten van gitaar tot microfoon en gaan nadat we gerepeteerd hebben een optreden verzorgen. 

's Middags gaan we een kijkje nemen bij Muziekschool Maarheeze o.l.v. Stefan den Ouden.

Dinsdag 25 juli.

In de ochtend organiseren we een optreden en een workshop van slagwerkgroep Poort van Brabant, deze activiteit vindt plaats in de Smeltkroes. 

's Middags gaan onze oudste BSO-ers ons allemaal een dansje leren. 

Woensdag 26 juli

Vandaag gaan we in de speelzaal allerlei muziekspelletjes doen. 

Na de lunch is er een Just Dance wedstrijd. Kan iedereen laten zien wat voor dans-moves ze in huis hebben. 

Donderdag 27 juli

Omdat er veel kinderen op Kiekeboe zijn met muzikale talenten organiseren we vandaag een talentenjacht! Iedereen met een muzikaal mag vandaag zijn talenten tonen. Je mag je eigen muziekinstrument meebrengen, zingen of dansen. 

Het middagprogramma bestaat uit een breakdance-dansworkshop deze wordt verzorgt door Fresh, bekend van het tv programma Holland got talent. 

Vrijdag 28 juli

We gaan vandaag naar de bossen. Allereest gaan we op zoek naar de verdwenen muziekinstrumenten daarna gaan we picknicken. Als we moe gespeeld zijn gaan we terug naar Kiekeboe om daar de week af te sluiten met een disco. 

 

Week 3: Natuur.

Maandag 31 juli

's Ochtends gaan we zelf een blote voetenpad ontwerpen en maken. 

Na de lunch gaan we zelf ondervinden hoe het is om op blote voeten over allerlei verschillende ondergronden te lopen. Bij mooi weer gaan we ook nog met water spelen. 

Dinsdag 1 augustus

We gaan met de bus naar de Ijzerenman in Weert. Wat is er allemaal te zien en te beleven in het bos? Kunnen we er sporen vinden van dieren, welke vogels kunnen we spotten? We gaan vandaag ook lekker picknicken in het bos. 

Woensdag 2 augustus

We gaan de buurt verkennen en kijken of we daar mooie natuurfoto's kunnen maken. 

's Middags gaan we een expositie maken van de gemaakte foto's.

Donderdag 3 augustus

's Ochtends gaan we een speurtocht lopen, door middel van sporen zoeken we onze weg door het dorp. 

Vrijdag 4 augustus

Vandaag komt er een duivenmelker met zijn duiven op bezoek. Deze kan ons van alles vertellen over deze bijzondere hobby. 

's Middags gaan we een gezonde komkommertrein maken die we naderhand natuurlijk lekker mogen opeten. 

 

Week 4:  Wetenschap

Maandag 7 augustus

's Ochtends gaan de kinderen in de onderbouw ontdekken wat er drijft op water en wat zinkt. De kinderen van de bovenbouw mogen ontdekken hoe ze hun eigen 'lavalamp' kunnen maken of ze mogen een zelfrijdende auto maken. 

Voor 's middags staat de grote wetenschapsquiz gepland, Hoe werkt zwaartekracht? Kan je een emmer water op zijn kop houden zonder dat het water eruit valt? Hoe werken je smaakpapillen? aan het eind van de dag weten jullie er alles van.

Dinsdag 8 augustus

De kinderen van de onderbouw starten de dag met proefjes met ballonnen. Daarna kunnen ze van de ballonnen hun eigen robot knutselen. De kinderen van de bovenbouw maken hun eigen puzzel met ijzerdraad en een soldeerbout. Wie kan de twee stukken los van elkaar krijgen zonder de puzzel kapot te maken? Dit wordt een groot raadsel,ook voor de ouders.

's Middags gaan we flink bouwen. Kinderen kunnen kiezen tussen bouwen met Kapla, Lego, of Knex maar ook is er de mogelijkheid om te bouwen met spaghetti en marshmallows. De bouwer van het mooiste bouwwerk verdiend een prijsje.

Woensdag 9 augustus

We gaan Smurfensnot maken. Met afwasmiddel, zeep en wasverzachter gaan we een glibberig zakje snot maken om lekker mee te spelen. 

Na de lunch bouwen we burchten en grachten in de zandbak met zand, water  en regenpijpen.

Donderdag 10 augustus

Vandaag gaan de kinderen van de bovenbouw hun eigen 3D-bril knutselen om vervolgens een leuke 3D film te gaan kijken in onze eigen Kiekeboe bioscoop. De kinderen van de onderbouw krijgen een workshop muziek maken op zelf gemaakte instrumenten.

's Middags wisselen we de activiteiten om en gaan de kinderen van de bovenbouw aan de slag met trillingen van geluid op zelf gemaakte instrumenten. Met de kinderen van de onderbouw gaan we een mooie film kijken. Om 16.30u zullen de kinderen hun muzikale talenten aan elkaar laten horen tijdens onze eindshow. 

 Vrijdag 11 augustus

's Ochtends gaan we op bezoek bij vliegveld Budel en leren we allerlei dingen over vliegtuigen. Tijdens onze lunch kijken we naar vliegtuigen die opstijgen en landen op het vliegveld. 

Als we weer terug zijn op Kiekeboe gaan we proberen of we zelf vliegtuigjes kunnen vouwen. Welk vliegtuig vliegt het verste? 

 

Week 5:  Reizen door de ruimte.

Maandag 14 augustus

Vandaag gaan we samen naar de bossen. We gaan een sterrenspeurtocht doen en we gaan planeten zoeken. 

Dinsdag 15 augustus

Vandaag gaan we op bezoek bij verschillende planeten. Bij iedere planeet zijn knutsel opdrachten en spel opdrachten .

Woensdag 16 augustus

In de ochtend beginnen we met het maken van een maanlandschap. Daarna gaan we een meteoriet regenspel doen. 

Donderdag 10 augustus

We gaan vandaag op missie naar Mars. We knutselen een vliegende schotel en gaan daarna via een parcours verschillende space-spelletjes doen b.v. de spacewalk vriesdans!!!

Vrijdag 11 augustus

In de ochtend maken we een ruimtevaart helm en daarna maken we van eierkoeken een planeet. 's Middags gaan we een estafettespel doen waarbij we gaan proberen wie de meeste maanstenen kan verzammelen. 

 

Week 6:  Superhelden

Maandag 21 augustus. 

Vandaag staat in het teken van Catwoman & Batman en gaan we ons uitleven op een atletisch parcours. We testen de balans, snelheid en fysieke conditie. Om dit waar te kunnen maken gebruiken we de gymzaal. Bij mooi weer gaan we natuurlijk lekker naar buiten. 

Dinsdag 22 augustus

Verschillende soorten spellen staan op het programma waarbij in teamverband punten verdiend kunnen worden. Je kunt op het eind van deze dag een Superheld diploma verdienen.


Woensdag 23 augustus

We gaan vandaag onze eigen superheld bedenken. Deze gaan we knutselen met allerlei materialen. Op het eind van de dag gaan we onze helden aan elkaar presenteren.

Donderdag 24 augustus

Vandaag kunnen jullie kennis maken met Spiderman. Hij komt op bezoek en we kunnen hem allerlei vragen stellen, en misschien deelt hij ook wel handtekeningen uit!!! Ook gaan we een spinnenweb maken van hout, spijkers en draad.  

Vrijdag 25 augustus

Deze laatste dag van de zomervakantie staat in het teken van een superhelden fotoshoot. We gaan een cape maken en versieren en 's middags wordt de fotoshoot gehouden. De foto's mogen jullie natuurlijk mee naar huis nemen. 

 Wij wensen jullie allemaal een fijn nieuw schooljaar toe!!!

clouds
clouds
clouds
clouds
clouds

Dit is Marja.
Bel of mail gerust
als je vragen hebt. 

0495-59 40 01

clouds
clouds
clouds