Iedere dag
een glimlach

Programma zomervakantie

Inschrijven
1470207402-original-kiekeboe-deel-3-20160628-91
  • Programma zomervakantie 2024

Week 1: EK Voetbal

Maandag 8 juli:

Deze week is de BSO nog in de ban van het EK voetbal. Hopelijk kunnen we het Nederlands elftal ook nog aanmoedigen. We maken spandoeken, spelen het Nederlands volkslied met boomwhackers en gaan penalty schieten. Wie scoort de meeste punten en gaat er naar huis met de gouden voetbalschoen?

Dinsdag 9 juli:

Vandaag hebben we het pannakooi-toernooi voor de bovenbouw. Twee tegen twee gaan we proberen om bij elkaar in de goal te scoren. Wie uiteindelijk de meeste goals maakt, wint! Voor de onderbouw hebben we voetbal curling, wie komt er het dichtste bij en maakt de meeste punten?

Woensdag 10 juli:

Natuurlijk kan de tafelvoetbal niet ontbreken in een voetbal week. Vandaag spelen houden we dan ook het EK tafelvoetbal. Alle deelnemers vertegenwoordigen een land. Wie komen er in de halve finale? En welk land gaat er winnen? Benieuwd of deze voorspellingen uitkomen. Degenen die moeten wachten kunnen een eigen voetbal shirt knutselen, voor welk land knutsel jij jouw voetbal shirt?

Donderdag 11 juli:

O jee, de voetbalballen zijn kwijt.. Iedereen gaat helpen zoeken! Als we goed kijken zien we dat op alle voetballen een nummer staat. Dat is leuk, want als alle ballen compleet zijn kunnen we voetbal bingo spelen!

Vrijdag 12 juli:

We sluiten deze voetbal week af met het versieren van oranje petjes. In de middag doen we de EK quiz: petje op/ petje af en iedereen mag zijn eigen petje mee naar huis nemen.


 

Week 2: Watersport & spel (15 t/m 19 juli)

Maandag 15 juli:  

We beginnen deze week met het maken van zeilbootjes met piepschuim, stof en houten stokjes. Daarna gaan we kijken of de zeilboten op het water kunnen drijven. Misschien kunnen we zelfs grachten graven in de zandbak waar de bootjes doorheen kunnen varen. Of we houden een zeilrace, het kan allemaal!

Dinsdag 16 juli:

Zorg vandaag voor kleren die vies mogen worden want we gaan kwallenballen! Dit is een spel met water en een zak zand dus dat wordt vast erg modderig. Voor degene die dat niet zo fijn vinden, hebben we ook allerlei andere waterspelletjes. Je mag zwemkleding of een setje droge kleren meenemen.

Woensdag 17 juli:

Deze creatieve dag gaan we aan de slag met waterverf. Wat zullen het mooie kunstwerken worden! Ook spelen we spelletjes met bellenblaas.

Donderdag 18 juli:

Neem vandaag je zwemkleren mee want we gaan buikschuiven! Groene zeep en water op het zeil, een flinke aanloopnemen en schuiven maar! Wie komt er het verst? Misschien kunnen we zelfs levend sjoelen.

Vrijdag 19 juli:

De laatste dag van deze week spelen we het zelf bedachte spel: Waterbal. Ook gaan we flink graven in de zandbak want we bouwen zandkastelen!


 

Week 3: Wielrennen – Mijl van Mares (22 – 26 juli)

Deze hele week mogen kinderen hun eigen fiets of step meenemen!

Maandag 22 juli:

We beginnen deze week met het poetsen van onze fietsen. De oudste kinderen gaan kijken of ze een oude fiets uit elkaar kunnen halen. Zou dit lukken? Ook spelen we spelletjes met oude fietsbanden.

Dinsdag 23 juli:

Vandaag gaan we de fietsen versieren en oppimpen. Als dit klaar is wordt er een show gereden. Ook knutselen we fietsen van oude CD’s en ijslolly stokjes.

Woensdag 24 juli:

We blijven in het thema van de Mijl van Mares, want we hebben vandaag de fietsenband dans.

Donderdag 25 juli:

We maken een parcours voor de fietsen en steppen. Hoe behendig ben jij op het parcours? We gaan kijken naar elkaar en geven natuurlijk applaus!

Vrijdag 26 juli:

Morgen is het de Mijl van Mares en daarom gaan wij vandaag een wedstrijd rijden rond de Muzenberg. Ook kijken we of het echte parcours al wordt klaargezet. Wielrenners krijgen ook dorst. Daarom versieren we een eigen bidon voor op de fiets.


Week 4: Olympische spelen week 1 (29 juli – 2 augustus)

Maandag 29 juli: De opening

We starten de Olympische weken met een heuse openingsceremonie. We knutselen Olympische ringen en gaan middels een speurtocht op zoek naar de takken van sport die de komende weken voorbij komen.

Dinsdag 30 juli: Judo

Judoschool Richard verzorgt in de ochtend een judo clinic. We gaan flink stoeien en leren hoe we moeten valbreken. 
Ook knutselen we onze eigen medaille.

Woensdag 31 juli:

We knutselen fakkels en spelen verschillende estafette spelletjes.

Donderdag 1 augustus: Boksen

We mogen vandaag echte bokshandschoenen aan en leven ons uit op de kussens. We leren wat basis technieken, maar ook dat we dit niet zomaar overal mogen toepassen. We eindigen de week met het knutselen van medaille koekjes.

Vrijdag 2 augustus: Tafeltennis

We starten met het knutselen van tafeltennisbatjes. Wie houdt het balletje het langst in de lucht met deze batjes? Daarna spelen we een tafeltennistoernooi.

 

Week 5: Olympische spelen 2 (5 – 9 augustus)

Iedere dag staat er een andere Olympische sport centraal

Maandag 5 augustus: Hockey

We starten de dag met een knotshockey toernooi. Ook knutselen we onze eigen winnaars beker!

Dinsdag 6 augustus: Handboogschieten

Vandaag krijgen we een workshop van echte handboogschieters. Zouden we in de roos kunnen schieten? Ook knutselen we olympische armbandjes.

Woensdag 7 augustus: Gymnastiek. Buiten gaan we een turnoefening maken op de evenwichtsbalk. Onze eigen jury gaat het beoordelen. Ook gaan we aan de slag met acrogym.

Donderdag 8 augustus:

Atletiek

Sprinten, springen, werpen, bij atletiek oefen je het allemaal! En vandaag krijgen we zelfs een heuse workshop vanuit AV Weert. Trek je sportkleren aan en laat je verrassen door de leuke oefeningen!

Vrijdag 9 augustus: Paardensport

We sluiten de Olympische weken af met een bezoekje aan de paarden van ‘Buiten de Box coaching’. We kijken hoe ze verzorgd worden en welke verschillende manieren van voortbewegen ze hebben. Ook knutselen we onze eigen broche van kartonnen bordjes.


 

Week 6: Dansweek (12 – 17 augustus)

Deze week hebben we een heus disco springkussen waar we iedere dag op kunnen feesten!

Maandag 12 augustus:
We knutselen danslinten en gaan een mooie dansshow maken.

Dinsdag 13 augustus:

Vandaag is de Loco Loco disco show. Iedereen mag verkleed komen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Woensdag 14 augustus:

We gaan limbo dansen! Iedere keer onder de stok door zonder op de grond te vallen en iedere ronde gaat de stok een beetje lager. Wie blijft er het langste over?

Donderdag 15 augustus:

De jongste kinderen gaan leuke dansspelletjes doen en misschien leren ze zelfs een echte dans. De oudere kinderen krijgen een heuse hiphop workshop. Laat je coole moves maar zien.

Vrijdag 16 augustus:

We sluiten de vakantie af met een just dance battle! We zoeken samen leuke liedjes uit en gaan zo goed mogelijk meedansen.

Dit is Marja.
Bel of mail gerust
als je vragen hebt. 

0495-59 40 01

mascot
Marja Kuipers