Iedere dag
een glimlach

clouds
clouds
clouds

Activiteiten zomervakantie 2022.

 

Week 1

Thema; huisje boompje beestje

 

Maandag 25 juli

Vandaag starten we met het thema “huisje boompje beestje”. We knutselen in de ochtend ons droomhuis. Hoe ziet jou droomhuis eruit? Blauw of roze? Of kan het vliegen door 10.000 luchtballonnen. Na al deze creatieve inspanning gaan we heerlijk afkoelen in ons zwem paradijs.

 

Dinsdag 26 juli

Vandaag gaan we opzoek naar de mooiste insecten. Wie vindt die enge spin en wie die mooie kleurrijke vlinder. Na onze zoektocht in de natuur gaan we in de middag ontspannen met een leuke film die past bij ons thema. Maar deze film blijft nog even een verrassing.

 

Woensdag 27 juli

We beginnen vandaag lekker creatief en gaan mooie vlinders knutselen. Met behulp van heel veel glitter en verf in alle kleuren van de regenboog. Na al dat knutselen gaan we in de middag een huisje boompje beestje spel spelen. Wie wordt de grote winnaar?

 

Donderdag 28 juli

Niets is leuker dan een spelletje spelen we beginnen vandaag de dag met levend memorie! Welke geluiden horen bij elkaar en wie wint dit beestachtig spel. We blijven deze dag gezellig in ons beesten thema en brengen een bezoekje aan het dierenpension.

 

Vrijdag 29 juli

De insecten van kiekeboe verdienen ook een mooi huisje. Daarom gaan we vandaag insectenhotels pimpen. Na dat we alle insecten hebben verwent met hun nieuwe huisjes gaan we ons zelf even verwennen. We versieren cakejes en gaan deze natuurlijk heerlijk met zijn allen opeten.

 

Week 2 

Thema Vervoer en voertuigen

 

Maandag 1 augustus

We beginnen de dag creatief en knutselen onze eigen luchtballon en vouwen de snelste vliegtuigjes. Verder spelen we nog een quiz in ons thema. Wie weet de meeste dingen over het vervoer?

 

Dinsdag 2 augustus

Voertuigen ochtend! Laat je verrassen door alle mooie voertuigen. Misschien doe je wel inspiratie op om later deze dag je eigen voertuig te knutselen.

 

Woensdag 3 augustus

Bij voertuigen horen natuurlijk ook treinen. We gaan daarom deze ochtend treinen spotten en maken zelf onze mooie lange trein.

 

Donderdag 4 augustus

Breng vandaag je eigen fiets, skelter of ander voertuig mee!! Deze mag je eerst mooi versieren. En later showen op ons eigen gemaakte verkeersplein.

 

Vrijdag 5 augustus

Verstoppertje met auto’s! Wie kan de meeste auto’s vinden?  

We sluiten deze week relaxt af met een movie middag.

 

Week 3

Thema Wetenschapsweek

 

Maandag 8 augustus

We beginnen deze week met allerlei proefjes. Laat je verrassen! En in de middag maken we een kunstwerk met wattenschijfjes en verf.

 

Dinsdag 9 augustus

Kletspraat, Waar of niet waar!  Weet je wat kinetisch zand is? Hier kom je ’s middags misschien achter.

 

Woensdag 10 augustus

In de ochtend maken we een lavalampje. En in de middag gaan we kijken welke technische snufjes we tegenkomen tijdens een wandeltocht door Maarheeze.

 

Donderdag 11 augustus

De oudere kinderen kunnen ontdekken hoe apparaten in elkaar zitten door ze uit elkaar te halen. En de jongere kinderen knutselen een robot.

’s Middags tekenen we planeten met stoepkruit!

 

Vrijdag 12 augustus

Welke smaken herken jij tijdens onze proeverij? En later maken we onze eigen bubbelslang.

 

Week 4

Thema Zomercarnaval

 

Maandag 15 augustus

We beginnen deze zomercarnaval week met het kijken van filmpjes over zomercarnaval. Wauw, wat ziet iedereen er mooi uit! We gaan snel aan de slag met het maken van mooie maskers en tiara's met veren en diamanten. Ook schminken we de gezichten met veel glitters.

In de middag oefenen we salsa dansjes en feesten we erop los in onze buitendisco!

 

Dinsdag 16 augustus

We knutselen onze eigen instrumenten om een samba band te maken. In de middag krijgen we muziekles en vormen we onze eigen Kiekeboe band. Aan het einde van de middag treedt de band op voor alle kinderen van Kiekeboe.

 

Woensdag 17 augustus

We gaan ribbon wands knutselen. Met deze sierlijke stokjes en vrolijke muziek maken we weer een mooi carnavalsfeest. Tussendoor maken we even tijd voor een verfrissend hapje: regenboog fruitspiesjes

 

Donderdag 18 augustus

Het is tijd voor de zomercarnaval optocht! We maken groepjes en bouwen onze eigen carnavalswagen. De eerder gemaakte maskers, tiara's, muziekinstrumenten en ribbon wands gaan mee en rondom de Muzenberg wordt het één groot feest. Welke groep heeft de mooiste praalwagen en wie ziet er het mooist uit? 

 

Vrijdag 19 augustus

We sluiten de week af met een kleurengevecht. Met kleurstof maken we verschillende kleuren water en gaan aan de slag met waterpistolen en kwasten. We maken samen een kunstwerk en houden een watergevecht! Trek een wit shirt aan voor het leukste effect. Het hoeft geen oud shirt te zijn, want de kleuren zijn uitwasbaar. Tot slot gaan we nog even limbo dansen. Wie kan er onder de stok door limbodansen zonder de grond te raken? 

 

Week 5

Thema Glitter & Glamour

 

Maandag 22 augustus

We beginnen de glitter & glamourweek creatief; we gaan aan de slag als echte modeontwerpers.

Op een mannequin van papier mogen jullie je eigen droompak, droomjurk of gewoon je eigen droom outfit ontwerpen. Leef je uit met verschillende soorten stof, verf, glitters, stiften of wat je maar kunt bedenken. Alles is deze ochtend mogelijk! We zijn benieuwd naar jullie creativiteit ;-)

In de middag zingen we de longen uit ons lijf! Nou eigenlijk is dat helemaal niet waar; we doen alsof.... zoals sommige grote acteurs en zangers dat ook weleens doen op het podium. Kies samen of alleen jouw favotiete lied uit en playback de sterren van de hemel voor ons en de andere kinderen bij Kiekeboe. 

Dinsdag 23 augustus

Vandaag is het een spannende dag voor alle Kiekeboe0sterren. Dat komt omdat vandaag Expeditie-Kiekeboe plaatsvindt. De spannende finalestrijd tussen de kampen Noord en Zuid vindt vanmiddag plaats. Welke kamp is het sterkste, kan het beste samenwerken en wint deze spannende strijd?

 

Woensdag 24 augustus

We gaan aan de slag als echte regisseurs. We maken met zijn alleen aan animatiefilm met behulp van stop motion. Als de film klaar is gaan we deze samen bekijken en dat doen we uiteraard met popcorn.

 

Donderdag 25 augustus

Na een hele drukke week beginnen we de ochtend relaxed, zoals acteurs en topmodellen dat doen. Jullie worden tot rust gebracht met een heerlijk maskertje, plakjes komkommer op je ogen en een fijne handmassage. 

Als we helemaal tot rust zijn gekomen, de rimpels uit ons gezicht verdwenen zijn en we er weer topfit uitzien gaan we op Selfie jacht. Want bekende mensen maken veel selfies om ze vervolgens online te delen. In groepjes gaan we op pad om de allermooiste, leukste en gekste selfies te maken. Naderhand delen we deze met elkaar op Kiekeboe en met de mama's en papa's natuurlijk. 

 

Vrijdag 26 augustus

Waar denk je eigenlijk echt aan bij het woord Hollywood? Juist, de grote foto's, reclameborden en posters die overal te zien zijn. Maar voor we die gave foto's na kunnen maken, hebben we natuurlijk een echte fotoshoot nodig. Samen gaan we op pad met een echte camera om de vetste foto's te maken. Natuurlijk maken we ons vooraf mooi op; haren in de krul, ingevlochten of stoer met gel. Neem je allermooiste kleren apart mee om echt helemaal te kunnen stralen op de foto!

Hierna mag jij je mooiste foto zelf versieren. Je kunt een fotolijstje knutselen met ijsstokjes, strijkkralen en nog veel meer. Laat je fantasie het werk doen.

 

Week 6

Thema Camping Kiekeboe

Maandag 29 augustus

Deze week sluiten we de zomervakantie af op camping Kiekeboe.

We beginnen de dag met een dansje en vervolgens gaan we aan de hutsefrutsel. We knutselen onze eigen mini tipitent voor op de maquette van camping Kiekeboe. Daarna richten we de camping in op het schoolplein. We maken een receptie, zetten tenten op en richten het zwembad en sportveld in. 

In de middag is het tijd voor sport en spel met flesvoetbal en we sluiten de dag af met een meeleeftheater. 

 

Dinsdag 30 augustus

Ook vandaag beginnen we met een paar dansjes van de minidisco. Daarna knutselen we een ballonnengezicht. 

In de middag spelen we een Zweeds loopspel over de camping; welke groep kan het snelst de juiste vragen koppelen aan het juiste antwoord? Aan het einde van de dag is het tijd voor de minidisco.

Woensdag 31 augustus

Natuurlijk is de eerste activiteit van de dag; dansen! Daarna is het tijd voor de hutsefrutsel. Daarna maken we een sokpop van een oude sok. Heb je thuis nog oude sokken liggen? Neem ze gerust mee. Met stiften, stofjes en ogen maken we van je oude sok een echte poppenkastpop voor de poppenkastvoorstelling aan het einde van de middag. Als sport- en spelactiviteit spelen we een potje flesvoetbal. Wie houdt als langste water over in de fles? 

 

Donderdag 1 september

We starten de dag weer vrolijk met een dansje. Als knutselactiviteit maken we vriendschapsarmbanden. Dit kan met touw of kralen. Leuk om dit volgende week aan je beste vriend of vriendin te geven als de school weer begint. 

Als sport- en spelactiviteit gaan we de middag naar hockeyclub Cranendonck. Als je eigen hockeyspullen hebt, mag je deze meenemen. We sluiten de dag weer af met een stukje meeleeftheater. 

 

Vrijdag 2 september

De vakantie is bijna voorbij, maar niet voordat we genoten hebben van een laatste dag op camping Kiekeboe. We knutselen wasknijperdieren. Wat gebeurt er als de wasknijper open gaat? 

Als sport- en spelactiviteit spelen we omgekeerd verstoppertje. Eén persoon verstopt zich en de rest gaat zoeken. Heb je de verstopper gevonden; dan ga je er stilletjes bijzitten totdat alle zoekers jullie gevonden hebben. 

We sluiten de vakantie knallend af met Hollandse hits. Er mag meegezongen worden!!

clouds
clouds
clouds
clouds
clouds

Dit is Marja.
Bel of mail gerust
als je vragen hebt. 

0495-59 40 01

clouds
clouds
clouds