Iedere dag
een glimlach

clouds
clouds
clouds

Vakantieprogramma

Planning voor de aankomende vakantieperiode.

Activiteiten zomervakantie 2021.

 

Het vakantieprogramma is onder voorbehoud.

 

Week 1     Engeland 

Maandag 26 juli

We beginnen deze zomervakantie met het kleuren van vlaggetjes van Engeland en versieren daar onze stamgroep mee. 

's Middags gaan we genieten van een high-tea. We maken lekkere hapjes en serveren verschillende soorten thee.  

 

Dinsdag 27 juli

We maken onze eigen Big Ben met behulp van melkpakken. 's Middags spelen we Ren je Rot, wie van jullie weet het meest over Engeland? 

 

Woensdag 28 juli

We gaan lekkere cup cakes bakken en smikkelen deze natuurlijk ook lekker op. We kunnen ook nog een dubbeldekker maken. 

 

Donderdag 29 juli

Kiekeboe on Wheels: In Engeland rijdt iedereen aan de linkerkant van de weg. De oudste kinderen maken een parcours met stoepkrijt en iedereen kan eens ervaren hoe links rijden voelt. Ook kunnen jullie nog een papieren theepot maken en versieren. 

 

Vrijdag 30 juli

We bouwen met Kapla een paleis en knutselen de paleiswachters die dit paleis bewaken. 

's Middags kunnen we met behulp van foam onze eigen Engelse drop maken. 

 

Week 2         Italië

Maandag 2 augustus 

In Italië is het meestal warmer dan in Nederland. Om dat te voorkomen dat we het heel warm zullen krijgen gaan we zelf mooie waaiers maken.

De Toren van Pisa is een beroemde toren in Italië die heel erg scheef staat. Misschien kan je hem eens opzoeken op de laptop. Wij gaan zelf deze toren nabouwen, welk materiaal je gebruikt mag je zelf weten. Wie bouwt de scheefste of welke toren is het hoogste. Ook hebben we het spel de Toren van Pisa, als je zin hebt mag je dat ook gaan spelen. 

 

Dinsdag 3 augustus

Italianen zijn de grootste pasta-eters ter wereld. Wij gaan vandaag geen pasta eten maar we gaan er mee knutselen. 

Leonardo Da Vinci is een beroemde Italiaanse schilder. Zijn schilderijen werden beroemd omdat hij ze er levensecht uit liet zien. Da Vinci is het meest bekend om zijn schilderij  "The Mona Lisa". Vanmiddag gaan wij ook schilderen, wees creatief en maak je eigen Mona Lisa.

 

Woensdag 4 augustus 

Wat hoort er nu echt bij Italië? Precies pizza's. Alleen hier bij Kiekeboe gaan we de Pizza net iets anders maken. In plaats van een Italiaanse pizza maken we Italiaans stokbrood. 

Omdat we straks aan de slag gaan als een echte kok moeten we er ook zo uit zien. Daarom gaan we een koksmuts maken. Deze gaan we mooi versieren, zodat we er als een TOPKOK uitzien

 

Donderdag 5 augustus 

Het Italiaanse carnaval kent geen boerenkiel of dansmariekes. Carnaval wordt in Italië gevierd in mooie kleurrijke kostuums met prachtige maskers. Vandaag gaan we maskers maken zoals deze gedragen worden tijdens het carnaval in Italië.

Verona is de stad van de liefde. Om een beetje in de sfeer te komen gaan we de mooiste liefdesbrieven schrijven. En wie weet, kun je hem wel geven aan die ene leuke jongen, of dat ene leuke meisje. 

 

Vrijdag 6 augustus

In Italië is pizza een specialiteit. In bijna elk dorpje vind je een pizzeria. Vandaag gaan wij zelf pizza's maken.

's Middags gaan we samen verschillende moodboards maken. Op deze manier leren we het mooie Italië een beetje beter kennen.

 

Week 3     Ik hou van Holland

Maandag 9 augustus

Vandaag gaan we in 2 groepen werken. Een groep begint met het versieren van de groep. Zodat deze er echt Hollands uit gaat zien. De andere groep begint met de spelenkermis. We spelen verschillende oud Hollandse spelletjes. Zoals zaklopen, blik gooien, en stelt lopen. 

In de loop van de dag wisselen we van activiteit. 

 

Dinsdag 10 augustus.

Vandaag spelen we het spel "Ik hou van Holland". We spelen in 2 teams. 's Morgens maken we de teams bekend, zodat we daarna per team een accessoire  kunnen knutselen als herkenning van het team. 

Na de lunch gaan we een partijtje voetbal spelen.

 

Woensdag 11 augustus.

We gaan vandaag allerlei Hollandse specialiteiten proeven. Als knutselactiviteit gaan we houten klompen beschilderen en versieren.

 

Donderdag 12 augustus.

Wie van jullie weet wat een tol is? Deze gaan we vandaag zelf een maken met strijkkralen en een cocktailprikker. 

Tijdens de lunch gaan we lekker pannenkoeken eten.

's Middags lijken we wel echt apen, want we gaan in de gymzaal apenkooi spelen.

 

Vrijdag 13 augustus.

Vandaag zetten we de oven aan en gaan we heerlijke appelflappen en cup cakes bakken.

Als deze in de oven staan hebben we mooi de tijd om echt Delfts blauwe tegeltjes te maken. Gebruik je fantasie en maak een mooi tegeltje voor thuis. 

 

Week 4      Scandinavië

Maandag 16 augustus.

In de ochtend gaan we ons omtoveren tot Vikingen. De kinderen van de onderbouw knutselen een eigen kostuum met schild, helm en harnas. de kinderen van de bovenbouw knutselen een Vikingschip.

Als lunch eten we vandaag een Vikingschipbroodje. Hierna krijgen we een workshop van Boogschietvereniging de Grensjagers uit Budel.

 

Dinsdag 17 augustus

Vandaag gaan we aan boord van een gigantisch cruiseschip. Je krijgt een persoonlijk ticket voor de boot die bepaald welke reis je gaat maken. Net zoals een echt cruiseschip meren we aan bij verschillende plaatsen en daar staan verschillende opdrachten te wachten.

 

Woensdag 18 augustus

Vandaag staat in het teken van Finland. Een waar spektakel is het Noorderlicht. In de ochtend gaan we dit Noorderlicht zelf knutselen op een cd. Ook knutselen we poppetjes, die je zelf in Finse klederdracht kunt aankleden.

's middags gaan we activiteiten doen die populair zijn in Finland, namelijk: huskytocht- / rendiersledetocht, het Noorderlicht zoeken en we doen een activiteit met loopski's.

 

Donderdag 19 augustus

Zweden staat natuurlijk ook bekend om de grote meubelwinkel IKEA. Als je ooit in de IKEA bent geweest, heb je vast al ooit gehoord van de Zweedse balletjes. vandaag gaan we deze balletjes zelf bakken bij Kiekeboe. Het dala paard staat symbool voor Zweden, wij gaan zelf dit paard maken. 's Ochtend kleien we het dala paard zodat we het 's middags kunnen verven in de originele kleuren.

Zweden is een prachtig land om te kamperen en te vissen. Wij gaan kamperen op het buitenterrein van Kiekeboe. We knutselen ook vishengels van bamboe en we gaan proberen om er vissen mee te vangen.

 

Vrijdag 20 augustus

Wie kent Pippi Langkous niet? Pippi woont in Zweden in villa Kakelbont. Pippi en haar vrienden beleven grootse avonturen. 

Wij gaan vandaag de lange sokken van Pippi versieren met textielstiften. Wie wil geen 2 vlechten zoals Pippi. We knutselen samen een groot paard, wat 's middags gebruikt gaat worden bij de Pippi Langkous estafette. Hier worden opdrachten uitgevoerd die te maken hebben met het verhaal van pippi Langkous. Wie kan het paard optillen en er zelfs mee lopen???

 

Week 5      Zuid Afrika

Maandag  23 augustus

We gaan vandaag op jungletocht. We bouwen ook nog een Afrikaanse hut waar we de hele week in mogen spelen.

's Middag gaan we aan de slag met verf en touw. We maken een Afrikaans masker.

 

Dinsdag 24 augustus

In de jungle groeit allerlei soorten fruit aan de bomen. Gelukkig kunnen we deze soorten fruit ook vinden in de supermarkt. We gaan een lekkere en gezonde jungle-dieren snacks maken van fruit. 

Na de lunch houden we een safari bingo. Wie het eerste zijn of haar kaart vol heeft is de winnaar.

 

Woensdag 25 augustus

We hebben vandaag allerlei spelletjes die in het thema jungle staan voor jullie in petto. 

In de middag knutselen we een dier wat in de jungle leeft. bv: een giraffe of een gevaarlijke slang.

 

Donderdag 26 augustus

's Ochtends gaan de voetjes van de vloer want Judith's van Judiths dansschool komt naar ons toe om samen met ons te dansen op lekkere muziek.

In de middag knutselen gaan we aan de slag met garen en maken we een leuke haarversiering of een armbandje. Daarna gaan we even relaxen en kijken we naar een leuke film.

 

Vrijdag 27 augustus

De laatste dag van deze week gaan we een spindrum maken. we gaan aan de slag met karton, rietjes en kralen. We kunnen ons deze dag ook nog laten schminken als een safaridier. 

 

Week 6    Frankrijk

Maandag 30 augustus

Bonjour mes amis! We beginnen deze Franse week met een Franse les van een echte Franse lerares. We leren wat woordjes die we later op de dag goed kunnen gebruiken. Na het harde werken is het tijd voor een echte Franse "déjeuner' met heerlijke croissants, croque-monsieur en jus d'orange. Dan is het tijd voor een speurtocht waarbij de geleerde woordjes van de ochtend ons de juiste weg wijzen.

 

Dinsdag 31 augustus

's Ochtends steken we de armen flink uit de mouwen want we gaan onze eigen Franse frietjes maken! We beginnen met het schillen en snijden van de aardappelen en knutselen ons eigen kartonnen frietbakje. Daarna gaan we met onze voorraad naar "Family" waar we mogen kijken hoe onze Franse frietjes gebakken worden in de echte frietpannen!

In de middag gaan we lekker bewegen op de Franse muziek van Stromae. wie wint de 'So yoy think you can Dance: Papaoutai'?

 

Woensdag 1 september 

Vandaag mag iedereen op de fiets komen want we gaan onze eigen Tour de France rijden. We ontwerpen onze eigen gele trui en versieren het parcours met stoepkrijt. Een echte wielrenner komt langs om tips te geven en zijn fiets te laten zien. Na wat rondjes trainen komen ook de kinderen van de dagopvang kijken naar de race. Wie eindigt er op het hoogste podium en de wint de "Tour de Kiekeboe"?

 

Donderdag 2 september 

We beginnen de dag sportief met een typisch Franse sport "Parkour", in Nederland beter bekend als "Freerunnen". Onze gymzaal wordt omgetoverd tot een mooi freerun parcours. ook buiten gaan we kijken hoe we een coole 'run' over het schoolplein kunnen maken.

In de middag staat Parijs centraal. We gaan met allerlei (bouw)materialen de Eiffeltoren proberen na te maken. Naast de Eiffeltoren staat Parijs bekend om de mode en daarom kan je ook kiezen om je eigen kleding te ontwerpen. Alles wordt geshowd op de modeshow.

 

Vrijdag 3 september

We sluiten deze vakantieweek af met een dagje aan de Côte D’Azure ofwel op het strand. Zand, water en een gezellig potje jeu de boules. ook gaan we als echte straatkunstenaars een karikatuur tekenen van elkaar. Dat wordt lachen! Tot slot maken we vriedschapsarmbandjes die we, eenmaal terug uit Frankrijk, aan onze beste vrienden en vriendinnen kunnen geven.

 

 

 

clouds
clouds
clouds
clouds
clouds

Dit is Marja.
Bel of mail gerust
als je vragen hebt. 

0495-59 40 01

clouds
clouds
clouds